Ετικέτες

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Παιδιά της Ελλάδος.


 
Τα παιδιά της Ελλάδος  όταν ακούν  αυτό το τραγούδι νοιώθουν ρίγος να διαπερνά το κορμί τους.

Αν  δεν το νιώθεις, δεν είσαι παιδί της Ελλάδος, ….. καλά θα κάνεις  να εγκαταλείψεις την χώρα τώρα ……. όσο έχεις καιρό !!!!





Μεσ' τους δρόμους τριγυρνάνε
οι μανάδες και κοιτάνε
ν' αντικρίσουνε,
τα παιδιά τους π' ορκιστήκαν
στο σταθμό όταν χωριστήκαν
να νικήσουνε.

Μα για 'κείνους που 'χουν φύγει
και η δόξα τους τυλίγει,
ας χαιρόμαστε,
και ποτέ καμιά ας μη κλάψει,
κάθε πόνο της ας κάψει,
κι ας ευχόμαστε:

Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά,
που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά,
παιδιά στη γλυκιά Παναγιά
προσευχόμαστε όλες να 'ρθετε ξανά.


Λέω σ' όσες αγαπούνε
και για κάποιον ξενυχτούνε
και στενάζουνε,
πως η πίκρα κι η τρεμούλα
σε μια τίμια Ελληνοπούλα,
δεν ταιριάζουνε.

Ελληνίδες του Ζαλόγγου
και της πόλης και του λόγγου
και Πλακιώτισσες,
όσο κι αν πικρά πονούμε
υπερήφανα ας πούμε
σαν Σουλιώτισσες.


Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά,
που σκληρά πολεμάτε πάνω στα βουνά,
παιδιά στη γλυκιά Παναγιά
προσευχόμαστε όλες να 'ρθετε ξανά.

Με της νίκης τα κλαδιά,
σας προσμένουμε παιδιά

 

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ;

ΜΑΖΙ ΜΑΣ ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ; Οι συνέπειες δικές σας





Το μήνυμα αυτό απευθύνεται σε:
  • ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ
  • ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ
  • ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
  • ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ
  • ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ
  • ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ
και γενικά σε οποιαδήποτε επαγγελματική κατηγορία εμπλέκεται στο γρανάζι της διαδικασίας ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ / ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Τα ραβασάκια της εφορίας για προκατάσχεση περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών (ακόμη και για 300 ευρώ) έχουν ήδη αρχίσει να καταφτάνουν…

Από την άλλη η ΤΡΟΪΚΑ σε συνεργασία με τις τράπεζες έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε παράταση προστασίας από την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Ο ΣΤΟΧΟΣ;
Να μην έχουμε ΤΙΠΟΤΑ στα χέρια μας, ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
Αφού μας άφησαν χωρίς παροχές, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς δουλειά, χωρίς αξιοπρέπεια, τώρα θέλουν να μας ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ αποτελείτε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ενα κομμάτι της κοινωνίας παρά ένα ΓΡΑΝΑΖΙ του συσ τήματος.
ΚΑΛΕΙΣΘΕ να δείξετε ΠΛΗΡΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ σε οποιαδήποτε ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ λάβετε για λογαριασμό συμπολίτη σας.

Γνωρίζετε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ πλέον το κράτος αλλά τους ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΜΑΣ.
ΕΑΝ έστω και ΕΝΑΣ από εσάς ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ οποιοδήποτε έγγραφο το οποίο θα επιδοθεί σε συμπολίτη μας για ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, το όνομά του ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ και θα ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κι επειδή ως γνωστόν Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, κάποια στιγμή που ο ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ θα φύγει και οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, δεν νομίζω πως θα επιθυμούσατε και το δικό σας όνομα μέσα στις ΜΑΥΡΕΣ ΛΙΣΤΕΣ των ανθρώπων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ την τύχη που είχαν οσοι συνεργάστηκαν με τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ στην κατοχή (μαυραγορίτες, «καρφιά» κλπ κλπ κλπ)ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ το αν θα ενσωματωθείτε με την κοινωνία και θα συμβάλλετε στη διατήρησή της με κοινό σκοπό την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ή αν θα χρησιμοποιήσετε τη θέση σας για να βγάλετε μερικά ευκαιριακά ευρώ…

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ!…
 
 
 

Όταν θα έρθει η ώρα θα αντικρύσετε την κάννη και την κόψη  του!!!!!!!!



 

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Αρπάξτε μας οτι μπορείτε.

Αρπάξτε μα.....ς οτι μπορείτε τώρα που είμαστε ζαλισμένοι! Αν αντέξουμε, τότε θα ξεκινήσει το γλέντι...

 
Έχετε δει τρελό να βλέπει τ΄αντερά του έξω και να γελάει;
Κάπως έτσι μεταλλάσσομαι. Κάπως έτσι μεταλλάσσονται χιλιάδες από εμάς. Κι όποιος αντέξει. Τρως το πρώτο κατρακύλισμα, σοκάρεσαι, τα χάνεις. Ξεκινάς μ΄εκείνο το κλαψιάρικο "τι θα απογίνω" και βλέπεις μπροστά δυο δρόμους. Την επιλογή να συνεχίσεις να είσαι κλαψο.... ή την επιλογή να ξεπεράσεις αυτό που ήσουν. Αυτό που είσαι. Αυτό που σου λένε να γίνεις.
Τα βάζεις όλα στο τραπέζι. Δεν βγαίνει ο λογαριασμός με τίποτα συνεχίζοντας να είσαι εκείνο που ήσουν. Όσο και να το τραβήξεις δεν υπάρχει εκατοστό περιθώριο. Ο φόβος είναι η εύκολη επιλογή. Το κλαψούρισμα ακόμα πιο εύκολο. Ένα συνεχές συναίσθημα απόγνωσης, αυτό κι αν είναι. Σε στέλνουν με μελετημένες κινήσεις στη τρέλα ή στο μπαλκόνι. Η στη θηλιά. Όπως το προτιμάτε.


Και τότε αρχίζει και γυρίζει το μυαλό και παίρνει στροφές απίστευτες. Πρώτα η τσαντίλα. Μετά εκείνο το συναίσθημα να ξεσπάσεις όπου βρεις, σε όποιον βρεις. Κι αν γυρίσεις λίγες στροφές ακόμα, καταλαβαίνεις πως η μόνη λύση είναι να μην καταπιείς τη φόλα που σου έχουν πλασάρει. Η εικόνα στο κάδρο αλλάζει. Εκεί που έβλεπες ένα θηρίο από πάνω σου και το μέγεθος σου περίπου μυρμήγκι κι ακόμα μικρότερο μπροστά σου, έρχεται το πάνω κάτω και τους κοιτάς σαν να είσαι θεόρατος. Άπιαστος. Κάνεις ένα γρήγορο υπολογισμό τι έχεις πια να χάσεις που να μην μπορείς να το αντέξεις. Τι?



Βάζεις στη μια μεριά ένα βουνό από χαράτσια, εκβιασμούς, απειλές, τρομοκρατία, συμμορίες που σε κοιτάνε απειλητικά στη γωνία, θέλουν να σου μετρήσουν και το τελευταίο εκατοστό ξύγκι που έχεις πάνω σου και ποντάρουν, αυτό είναι το ένα και μοναδικό ποντάρισμα που μπορούν να κάνουν, ποντάρουν στο φόβο σου. Στη τρομοκρατία που σε πιάνει στο σκοτάδι. Στο αδιέξοδο. Στο άγνωστο τοπίο που σ΄εχουν ρίξει και σε παραφυλάνε. Κι βλέπεις σιγά σιγά πως πολύ απλά μπορούν να σου πάρουν, ότι φοβάσαι να χάσεις.



Το σπίτι, το αυτοκίνητο, ένα κρεβάτι να κοιμάσαι, το φαΐ, τις ήσυχες μέρες, τα μικρά και μεγάλα κλειδιά ασφαλείας που αμπαρώνουν τη φωλίτσα σου. Και τότε φωνάζεις ένα μεγαλοπρεπές. Πάρτα μαλάκα όλα. Πάρτα. Πάρε το σπίτι θα περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα και δεν θα με βρεις πουθενά, πάρε το αυτοκίνητο και θα βγάλουν τα πόδια μου κάλους, πάρε τις ήσυχε μέρες μου και κάντες κομπολόι, πάρε όλα τα κλειδιά ασφαλείας θα κοιμάμαι μ΄ανοιχτές τις πόρτες κι ότι βρέξει ας κατεβάσει. Με απειλείς και με τα παιδιά μου. Θα τα μάθω να σε λένε επίσης μαλάκα. Θα τα μάθω να κοιμούνται στο ύπαιθρο και να επιβιώνουν σαν αδέσποτα. Με απειλείς με τους γέρους μου που δεν μπορούν να περπατήσουν? Θα τους πάρω στον ώμο να τους κουβαλήσω σε τόπο που δεν θα τους βρεις.



Πάρτα μαλάκα όλα και βάλτα όπου νομίζεις. Στο σκοτάδι που απλώνεις μυρίζω τη σαπίλα σου, σε εντοπίζω. Εσύ όμως όταν θα μ΄έχεις επί τέλους απαλλάξει από όλα τα σκουπίδια που μου είχες φορτώσει για να με κρατάς φυλακισμένο στο ψεύτικο κατασκεύασμά σου, δεν θα υπάρχει τίποτα πια να βρεις για να με κρατήσεις σκλάβο. Μαλάκα!


Αφιερωμένο στους φίλους, που τους βλέπω να γυρνάνε ζαλισμένοι, με τα μάτια πρησμένα και το φόβο να τρώει τα σωθικά τους. Αφιερωμένο στους συνανθρώπους μου, που πρέπει άμεσα να δουν τον ευαυτό τους τεράστιο. Άπιαστο. Πριν να είναι αργά. Ένα βήμα μας χωρίζει ανάμεσα από αυτό που μας έχουν πείσει πως είμαστε, κι αυτό που στ΄αλήθεια κρύβουμε μέσα μας. Πιάσου από το βράχο γερά και σκαρφάλωσε. Μη κοιτάς κάτω.Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε,μαθαίνουμε και ... περιμένουμε........                  
Δημήτρης Κυπριώτης



Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Σύστημα ηλιακής θέρμανσης

Σύστημα ηλιακής θέρμανσης.

Ενημέρωση  25/11/2012
Βασικά, είναι απίστευτα απλό και φτηνό ηλιακό πάνελ για συμπληρωματική θέρμανση στο σπίτι, το οποίο θερμαίνει τον αέρα άμεσα. Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο ηλιακός συλλέκτης είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από άδεια αλουμινένια κουτάκια!

Είναι κατασκευασμένο από ξύλο (κόντρα πλακέ 15mm), ενώ μπροστά του είναι 3 mm από Plexiglas / πολυανθρακικό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γυαλί).
Το πίσω μέρος της υπόθεσης είναι κατασκευασμένο από 20 χιλιοστά πετροβάμβακα ως μόνωση.
Χρειαζόμαστε κουτιά μπύρας , cola , πορτοκαλάδας ,κλπ βαμμένα σε ματ μαύρο χρώμα ανθεκτικό σε υψηλή θερμοκρασία.
Το άνω και κάτω τμήμα των κονσερβών είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των κυτίων και του διερχόμενου αέρα.
Όταν η ημέρα είναι ηλιόλουστη, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία τα κουτιά, μας δίνουν θερμό αέρα πολύ γρήγορα. Μπορούμε να προσθέσουμε ανεμιστήρας για γρηγορότερα αποτελέσματα.
Κατ 'αρχάς, έχουμε συλλέξει άδεια κουτιά από τα οποία θα κατασκευάσουμε τους ηλιακούς συλλέκτες. Είναι αναγκαίο να πλένουν τα κουτιά καλά, επειδή μπορεί να έχουμε οσμές.
Προσοχή! Τα δοχεία είναι γενικά κατασκευασμένα από αλουμίνιο, αλλά υπάρχουν μερικά σιδήρου. Μπορείτε να ελέγξετε εύκολα δοχεία με μαγνήτη.
Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μόνο αλουμινίου
Κάνουμε τρύπες στα δοχεία που φαίνεται στην εικόνα 1 , 2 και 3.

Παρακαλώ δώστε προσοχή και να προσπαθήσουμε να κοπεί για να σχηματίζουν ένα μικρό πτερύγιο στο επάνω μέρος του κουτιού, όπως ακριβώς στην εικόνα.
Δουλεία τους είναι η τυρβώδης ροή του αέρα μέσα σε κάθε σωλήνα του ηλιακού συλλέκτη μας έτσι ώστε ο αέρας περνά μέσα από το σωλήνα και να μπορεί να συλλέγει περισσότερη θερμότητα από το θερμαινόμενο τοίχο των κουτιών. Προσεκτικά κόψτε το πάνω μέρος των κουτιών, και στη συνέχεια να στραβώσετε προς τα μέσα χρησιμοποιώντας πένσα (Εικόνα 1). Όλα αυτά είναι απαραίτητα να τα κάνετε πριν από την κόλληση των κουτιών.

                Εικόνα1                                             Εικόνα 2                                                      Εικόνα 3
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, διότι τα τοιχώματα είναι πολύ λεπτά και μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στο χέρι.
Όταν η διάνοιξη έχει ολοκληρωθεί, μικρά κομμάτια του μετάλλου θα μπορούσαν να παραμείνουν εντός του κουτιού. Χρησιμοποιήστε τανάλια για να αφαιρέσετε αυτά τα μέρη.
Μην αφαιρείτε κομμάτια λαμαρίνας με γυμνά χέρια!
Αφαιρέστε λίπος και οι ακαθαρσίες από την επιφάνεια των κονσερβών. Οποιοδήποτε συνθετικό απολυμαντικό θα χρησιμεύσει αρκετά καλά για το σκοπό αυτό. Κάντε το αυτό σε εξωτερικούς χώρους ή σε καλά αεριζόμενο χώρο.
Κολλάμε όλα δοχεία χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κόλλα σιλικόνης ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες, τουλάχιστον μέχρι τους 200 ° C.
Υπάρχουν προϊόντα για συγκόλληση που μπορεί να αντέξει μέχρι και 280 ° C ή 300 ° C. Επάνω και το κάτω μέρος των κουτιών είναι συμβατά να ταιριάζουν απόλυτα . Βάλτε κόλλα / σιλικόνη και ενώστε τα κουτιά .



                Εικόνα 4                                        5                                                                     6

 

 
Αν θέλετε χρησιμοποιήστε μια γωνιά για καλύτερη ευθυγράμμιση.


                        Εικόνα 7                                                  8                                                     9


Εικόνες 7, 8 και 9 δείχνουν τη διαδικασία της κόλλησης. Μια σειρά από κολλημένα δοχεία σχηματίζουν ένα ηλιακό σωλήνα. Εικόνα 10 δείχνει το σωλήνα που πρέπει να είναι σταθερός και ακίνητος μέχρι η κόλλα είναι τελείως στεγνή.

                                                                          Εικόνα 10
Τα τερματικά  κατασκευάζονται από ξύλο 5mm  ή αλουμίνιο, 1 mm (σχήματα 11 και 12), τα κενά γύρω από τα άκρα γεμίζονται με ανθεκτική στη θερμότητα σιλικόνη. Το πλαίσιο είναι διάτρητο 55 χιλιοστά σε διάμετρο. Διάτρητα τμήματα φαίνονται στα Σχήματα 12 και 13
Η πρώτη σειρά των κονσερβών είναι κολλημένη στο κάλυμμα των κιβωτίων αναρρόφησης, δείτε πώς φαίνεται όταν όλα τα τμήματα συναρμολογούνται και είναι έτοιμα για βάψιμο (Σχήμα 13).
Τα κόλλα στεγνώνει πολύ αργά. Είναι αναγκαίο να αφεθεί να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες.



                      Εικόνα 11                                        12                                                         
 
 
                                                                              Εικόνα  13
 


 
 
Το κουτί κατασκευάσαμε από κόντρα πλακέ θαλάσσης 10mm και ντύσαμε με πετροβαμβακα
 
 




                      Εικόνα 14                                             15                                       16                              17
 
 
 
.
 

 


                   Εικόνα 18

                                                    

 

 
Η βαφή μπορεί να γίνει με απλό μαύρο ματ χρώμα , για καλύτερα αποτελέσματα ζητήστε χρώμα που βάφουν τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.
Η θερμοκρασία που αναπτύσσετε μετά από 10´ στην έξοδο του συστήματος μετρήθηκε στους 70Ο C με εξωτερική θερμοκρασία -3Ο .
Παράγει περίπου 2,000W
Τοποθετήστε στην έξοδο του θερμού αέρα ένα πορτάκι (κλαπέτο) για να μπορείτε να εμποδίζετε την είσοδο αέρα χαμηλής θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της νύχτας η όταν το κρίνετε απαραίτητο (πχ συννεφιά)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αποτελέσματα είναι αρκετά ικανοποιητικά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι σίγουρα αξίζει να κάνετε τα ηλιακά πάνελ . Ο συλλέκτης, τουλάχιστον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον θέρμανση του σπιτιού μας, και είναι στο χέρι σας να υπολογίσετε και να καταλάβετε πόσο εξοικονόμηση μπορείτε να επιτύχετε.

Για να μην ψάχνετε για κουτάκια μια παραλλαγή που κατασκεύασα εγώ είναι με  σπιράλ σωλήνες αλουμινίου που βάζουν  στα συστήματα  κλιματισμού χωρίς μόνωση

Ενδεικτικά η  φ100  κάνει περίπου 4,5 ευρώ  και συμπτύσσεται από 1 μέτρο έως 3 μέτρα

Για ένα πάνελ  με ύψος  2 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρα  θα χρειαστούν  15 κομμάτια .

15Χ4,5=67  ευρώ

Η   Φ100 είναι φτηνότερη σε σχέση με μικρότερες διαστάσεις .

Πχ    Φ 63   11 ευρώ      Φ 75   6,5 ευρώ

Μια άλλη παραλλαγή  είναι με  φύλλα χαλκού  πάχους  0,12mm για χαλκογραφίες.

Εδώ  χρειαζόμαστε ένα πλαστικό σωλήνα  Φ80 τυλίγουμε τα φύλλα και τα κολλάμε με καλάι και κολλητήρι.

Στην περίπτωση των φύλλων χαλκού επειδή εσωτερικά θα είναι λεία  θα χρειαστεί μια πατέντα  για να ανακόψουμε την ταχύτητα  ροής του αέρα .

Πχ  όπως στην Φώτο  από  λωρίδες  χαλκού.